Servicii

Serviciile noastre

Ai parte de tot suportul nostru!

Consultanță și consiliere

În managementul educațional, administrativ și formarea continuă a cadrelor didactice (grădinițele din mediul rural și urban, din sistemul pubic, vor primi consultanță gratuită din partea fondatorilor în vederea eficientizării spațiilor de învățare și a îmbunătățirii calității actului de predare, a proiectării, planificării și documentării didactice, pornind de la principiile și filosofia abordării educaționale Reggio Emilia)

Educație STEAM, interdiscipinară

Activitățile de învățare, structurate pe arii de dezvoltare, specifice curriculumului pentru educație timpurie, sunt organizate zilnic pe modelul STEAM (științe, tehnologii, inginerie, arte, matematică) interdisciplinar. Organizăm învățarea în mod interdisciplinar, integrat, cu accentul pus pe colaborarea dintre științe și artă, pentru a pregăti copiii viitorului și pentru meseriile viitorului.

Curriculum românesc, adaptat principiilor abordării Reggio Emilia

Gradinița Equilibrum creează premisa continuității educației în sistemul de învățământ românesc, dar se construiește la intersecția principiilor care stau la baza practicilor pedagogice internaționale. Altfel spus, interpretăm și adaptăm curriculumul românesc pentru educație timpurie, pe care îl considerăm flexibil și modern, la provocările pe care le întâmpină educația, creșterea și dezvoltarea copilului secolului al XXI-lea, în context național și spre deschidere universală.

Cadre didactice și personal nedidactic calificate

Pe lângă resursa umană formată din educatori și a personalului nedidactic (2 îngrijitor la grupă), în creșa și gradinița Equilibrum funcționează și un atelierist (persoană cu studii de specialitate în arte), precum și un specialist în pedagogie (coordonator al educatorilor grădiniței), 2 asistenți medicali cu normă întreagă, 1 medic pediatru cu normă parțială, un psiholog-logoped și un educator terapeut. Educatorii sunt îndrumători și observatori în procesul de învățare a copiilor, formați în filosofia și principiile abordării educaționale Reggio Emilia și instruiți continuu intern și extern, local, national și internațional.

Activitatea educațională desfășurată 60% indoor și 40% outdoor

Construim interconectivitate între spațiile de învățare interioare și exterioare, spațiile convenționale și neconvenționale, care pot reprezenta pentru copii sursă de cunoaștere prin descoperire.

Bucătărie proprie

Gradinița Equilibrum pune un mare accent pe componenta nutrițională din viața copiilor. Astfel, mâncarea servită acestora este gătită în bucătăria proprie și respectă standardele de calitate necesare. Fructele și legumele fac parte din meniul zilnic al grădiniței, iar carnea preparată este din pui, curcan, vită, porc și pește. Luând în considerare opiniile avizate ale specialiștilor referitoare la consumul de zahăr la copii, am eliminat din meniu, cât mai mult posibil, deserturile care conțin zahăr și am gândit pregătirea prajiturilor de casă cu fructe sau suc din fructe, miere. Meniul este conceput pe durata a 5 săptămâni și include recomandări de preparate pentru cina în familie, astfel încât nutriția copiilor să fie echilibrată.

Centru de reciclare creativă și ateliere tematice familiale

Grădinița Equilibrum încheie parteneriate cu agenți industriali, colectează și depozitează de la aceștia sau de la părinți materiale reciclabile, de diferite texturi, mărimi, proprietăți ( carton, hârtie, plastic, textile etc). Aceste materiale sunt folosite ulterior în activitatea didactică, în experiențele de învățare ale copiilor. Atelierele tematice familiale sunt concepute pentru a dezbate teme educaționale de interes pentru triada: grădiniță-copil-familie și pentru a imbunătăți permanent comunicarea și relaționarea, atât între copii, cât și între educatori și părinți, manageri.

Program personalizat

Grădinița oferă mai multe tipuri de program, în funcție de disponibilitatea fiecărui părinte:

Program scurt: 8.30-13.30,
Program lung: 8.30-18.00;

Ai o întrebare?

Telefon

+40 724 064 503 
+40 724 862 068

Email

contact@gradinitaequilibrum.ro

Adresă

Bulevardul Expoziției, Nr. 2, Sector 1, București

[foobar3]

Programează o vizită