Grădinița Equilibrum și abordarea Reggio Emilia

        Gradinița Equilibrum, Reggio Emilia inspired, este o instituție care oferă servicii de educație timpurie pentru preșcolari. Situată în zona de nord a Bucureștiului, în apropierea Parcului Herăstrău, Equilibrum a luat naștere din inspirația pe care abordarea Reggio Emilia o aduce educației timpurii. Spațiul exterior este o oază de natură în mijlocul unui ambient corporatist, metropolitan, astfel încât să îi apropie pe copii de multisenzorialitatea pe care mediul înconjurător o are de explorat. Conștientă de viteza vieții contemporane și de solicitările părinților la locul de muncă, echipa Equilibrum a creat un proiect educațional, care echilibrează curiozitatea descoperirii mediului înconjurător, liber, prin investigatie, observație, explorare de spații neconvenționale pentru învățare, cu necesitatea integrării tehnologiei în educația primilor ani. În acest fel, familiile copiilor Equilibrum au garanția că grădinița, a doua casă a copiilor, este un loc care le permite creșterea și dezvoltarea armonioasă și care îi pregătește, în egală măsură, pentru viitor și meseriile acestuia.

La Equilibrum petrecem 40% din timp outdoor, în curtea exterioară, parcurile din apropiere, muzee, spații de agrement și 60% indoor. Îi obișnuim pe copii să cunoască ciclicitatea anotimpurilor prin simțuri și suntem dornici să descoperim alături de ei săriturile în bălți, roua de dimineață, mirosul florilor, atingerea ploii și a zăpezii. În spațiile interioare continuăm explorarea, folosind modelul de învățare interdisciplinar STEAM. Trecerea frontierei dintre natură și tehnologie se completează cu trecerea frontierei dinspre domeniile de cunoaștere tratate distinct spre o abordare integrată a științelor și a artelor. Ne îndreptăm privirea către viitor, deprinderile, abilitățile, aptitudinile și competențele pe care le vor solicita meseriile următoarelor decenii. Îi obișnuim pe copii de la cele mai mici vârste să participe la proiecte, să lucreze în echipă și le descoperim în acest proces inclinațiile, pasiunile, nevoile.

În egală măsură, contribuim la construcția educației pentru sustenabilitate. Equilibrum este un spațiu în care copiii descoperă elementele naturale: apă, pietre, nisip, pământ, lemn, iarbă și în care au posibilitatea de a folosi în învățare materialele reciclabile. 

Fiecare zi la Equilibrum este un context gândit și oferit de adulți prietenoși pentru a crea experiențe de cunoaștere și autocunoaștere!

We make childhood great again!

Grădinița Equilibrum

Telefon

+40 759 773 300
+40 787 316 638

Email

contact@gradinitaequilibrum.ro

Adresă

Bulevardul Expoziției, Nr. 2, Sector 1, București

Ai nelamuriri?

Intreaba-ne aici